Skip to content

‘Wanneer organiseren we een onafhankelijke evaluatie van het coronabeleid?’

Bert De Munck en Tijl De Bie, Knack, 12/10/2022

Beste leden van het SSC (oud-leden van de GEMS),
Beste overheidsadviseurs,
Beste rectoren,

Korte tijd geleden lanceerden we samen met vele andere Belgische wetenschappers #EvaluatieNu (www.EvaluatieNu.be): een oproep tot een onafhankelijke evaluatie van het Belgische Covid-19 beleid, met bijhorende petitie. De bedoeling van #EvaluatieNu was (en is nog steeds) om als wetenschappers aan de overheid het evidente te vragen, namelijk het organiseren van een onafhankelijke en overkoepelende evaluatie. In onze oproeptekst beschrijven we het belang ervan, en we leggen uit waarom de evaluaties die al gebeurd zijn onvoldoende zijn. 

De meer dan 100 initiatiefnemers komen uit alle Belgische universiteiten en uit een ruime waaier aan disciplines, inbegrepen onderzoekers met specifieke expertise in beleidsevaluatie. […]

(Klik hier om het volledige artikel te lezen.)

Nederlands (België)