Skip to content

Luc Van Gorp en Ivan Van de Cloot: Dubbelinterview in Doorbraak

Christophe Degreef, Doorbraak, 21/10/2022

Aanzet tot evaluatie covidbeleid met Ivan Van de Cloot (Itinera) en Luc Van Gorp (Christelijke Mutualiteiten).

Luc Van Gorp, de voorzitter van de Christelijke Mutualiteiten, geeft samen met econoom Ivan Van de Cloot van Itinera op vraag van Doorbraak Magazine een aanzet om het Belgische covidbeleid te evalueren. Dat levert enkele opmerkelijke uitspraken op. Zo lijkt Van Gorp eerder geneigd om zich in te schrijven in een holistische kijk op gezondheidszorg, dan in een puur medische. Ivan Van de Cloot vult met de nodige strengheid aan: ‘Flink wat jongeren zullen door de keuzes van tijdens de pandemie een lagere levensverwachting hebben. Zij hebben immers een cognitieve en maatschappelijke achterstand opgelopen.’ Een samenvatting van het belangrijke dubbelinterview dat u in de vierde editie van ons nieuwe Doorbraak Magazine kan lezen.

Luc Van Gorp: ‘Voor de covidcrisis waren er al meer dan 400.000 langdurige zieken in België. Door covid is dat alleen maar erger geworden. Mentale gezondheidszorg werd tijdens de pandemie naar het achterplan verschoven. […]

(Klik hier om het volledige artikel te lezen.)

Nederlands (België)